Varíme Paleo

Paradajková polievka s čerstvou bazalkou

 

IMG_6904Dve jedlá, ktoré som dlhé roky vôbec nejedla, boli paradajková a špenátová polievka. Raz som ale potrebovala pripraviť jednoduchú polievku z ingrediencií, ktoré ponúkala špajza a tak som prvýkrát uvarila práve tu paradajkovú.

 

 

Čo potrebujeme:

2 polievkové lyžice olivového oleja
1 väčšiu šalotku, na jemno nakrájaná
1 polievková lyžica kvalitného paradajkového pretlaku
1 konzerva kvalitných lúpaných paradajok
1 čajová lyžička soli
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku, nožom rozpučené a nakrájané na jemno
2 polievkové lyžice nasekaných bazalkových listov
listy bazalky na dozdobenie

Príprava:

V hrnci si rozpálime olej, orestujeme cibuľu, pridáme paradajky, pretlak, soľ, čierne korenie, cesnak, bazalku a zakryté varíme hodinu na miernom plameni.

Prelejeme do mixéru, rozmixujeme do hladka a podávame. Dozdobíme lístkami bazalky.

IMG_6814IMG_6821IMG_6902IMG_6903IMG_6909

Print Friendly

2 thoughts on “Paradajková polievka s čerstvou bazalkou

    • Mirka Post author

      Závisí od času, ktorý na varenie máte. Ja ale všeobecne “ťahám” varenie paradajok, paradajkových omáčok, polievok k hodine, je to hlavne kvôli chuti, ktorá sa začne až po dlhšom čase meniť na bohatú, príjemne sladkastú.

       
      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *