Varíme Paleo

Panna cotta s čuroriedkami a mätovými lístkami

 


vhodné pre
: sladké a v prípade nepoužitia sladidla aj pre klasické paleo
diskutabilné potraviny: javorový sirup, príp. med

IMG_9460Kopce sú plné čučoriedok, tak ak ich ešte nemáte v mraziaku, hurá cez víkend na hory. My sme boli, sú sladké a veľké. Aspoň vo Veľkej Fatre. A úplne neuveriteľne chutia s panna cottou.

Čo potrebujete (6 menších porcií):

500 ml kokosového mlieka (ja používam toto, dá sa kúpiť aj Samoške v Riverparku)
3 plátky želatiny
2 čajové lyžičky javorového sirupu, príp. medu (môžeme vynechať, kokosové mlieko je sladké)
čerstvá mäta
hrnček čučoriedok (aj mrazených)
čučoriedky čerstvé na ozdobenie

Príprava:

Želatínu necháme nabobtnať v troche vody.

Mlieko zohrejeme v malom hrnci. Nesmie vrieť. Odstavíme z plameňa, ak je veľmi horúce, necháme ešte chvíľu vychladnúť. Primiešame javorový sirup alebo med a nakoniec pridáme plátky želatíny, ktoré sme nechali odkvapkať od vody. Dôkladne premiešame.

Vlejeme do studenou vodou vypláchnutých silikonových nádobiek (1 formička v mojom prípade mala 85 ml) alebo iných mištičiek alebo šáločiek.

Necháme v chladničke asi 3-4 hodiny tuhnúť.

Podávame s čerstvými čučoriedkami, lístkami mäty a čučoriedkovým prelivom, ktorý si pripravíme tak, že čučoriedky rozvaríme v pol hrnčeku vody (asi 5-10 minút na stredne silnom plameni) a nakoniec zľahka rozmixujeme ručným mixérom. Ak sa nám zdajú čučoriedky veľmi kyslé, pridajte trochu medu alebo javorového sirupu. Panna cotta sa môže podávať aj s domácim lekvárom (napríklad malinovým) bez cukru.

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *