Varíme Paleo

Najlepšia mrkvová torta

 

IMG_7396Niektoré recepty si treba vycipkať. Tento mrkvový koláč patrí medzi ne. Robila som ho niekoľkokrát, ale nikdy to nebolo ono. Až naposledy. Zhodou okolností som zmenila viacero vecí naraz – použila som mandľovú múku z obchodu,  doplnila som ju nasekanými lieskovými orechmi a mrkvu som nastrúhala na jemno. A výsledok bol fantastický. Koláč sa mi pri pečení nadvihol, aj keď tam nie je žiadna múka, bol šťavnatý, krásne držal pokope a chutil ako nikdy predtým. Zdá sa, že tajomstvo mrkvového koláča je v použití jemnej bielej mandľovej múky, šťavnatej čerstvej sladkej mrkvy a dobre vyšľahané vajcia s cukrom.

Čo potrebujete:

5 ks vajce
150 g hnedý cukor
300 g na jemno postrúhaná mrkva
200g mandľovej múky (použite naozaj bielu mandľovú múku)
100 g posekaných lieskových orechov (nie úplne na jemno)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
1 čajová lyžička prášku do pečiva
štipka soli
kôra z dvoch limetiek na dozdobenie (veľmi dobre v kombinácii s mrkvou chutí)

Príprava:

Vyhrejeme rúru na 180 °C. Maslom vytrieme tortovú formu (moja má 22 cm).

V mise dobre vyšľaháme vajcia s cukrom, až kým nebude zmes hustejšia (minimálne 5 minút).

Varechou postupne do zmesi zamiešame citrónovú kôru, nastrúhanú mrkvu a múku zmiešanú s nasekanými lieskovcami, štipkou soli a práškom do pečiva, .

Vlejeme do formy a pečieme 60 minút.

Necháme vychladnúť, posypeme nastrúhanou kôrou z limetiek a môžeme servírovať.IMG_7265IMG_7268IMG_7273IMG_7274IMG_7276IMG_7278IMG_7279IMG_7282IMG_7285IMG_7286IMG_7302IMG_7393IMG_7396

 

 

 

Print Friendly

Tagged

Related Posts

2 thoughts on “Najlepšia mrkvová torta

  1. magdalena

    Geniální a poměrně sytý moučník, na lezavý podzim jako dělaný :-) ..nejsme až tak ortodoxní paleo, takže jsem navrch udělala krém z mascarpone a absolutně to nemělo chybu.. díky za recept!

     
    Reply

Napísať odpoveď pre samerka Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *