Varíme Paleo

Mangoldová polievka s údeným lososom

 

 

IMG_6733Listová zelenina šalátového typu nie je len záležitosť jari prípadne začiatku leta. Dôkazom toho je mangold, ktorý som včera, v polovici októbra, kúpila na tržnici. Mangold je výborná alternatíva špenátu a to nielen z hľadiska ekonomického ale aj z hľadiska obsahu fytonutrientov. Vďaka svojim nutričným hodnotám sa mangold radí medzi najzdravšie zeleniny, pričom za špenátom zaostáva len veľmi tesne. Viac o mangolde nájdete na našej stránke tu.
Jednou z možností ako rýchlo mangold využiť je práve super rýchla polievka s rybou. Môžete použiť či už údeného lososa alebo na pare pripravenú čerstvú makrelu.

Čo potrebujeme (4 porcie):

750 ml hovädzieho vývaru
500 g mangold alebo špenát, umytý a očistený
100 g údeného lososa alebo 250 g na pare pripravenej čerstvej makrely
1 väčší zemiak, olúpaný
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ a príp. čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

Zemiak nastrúhame na hrubom strúhadle, mangold nakrájame na menšie kúsky.

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme postrúhaný zemiak a restujeme 2-3 minútky. Pridáme mangold a premiešavame, kým nezačne strácať na objeme. Podlejeme vývarom, privedieme k varu a varíme 3 minúty. Rozmixujeme, necháme minútku prevrieť a ihneď podávame s kúskami lososa alebo makrely.

IMG_6733IMG_6736IMG_6737IMG_6738IMG_6740IMG_6742IMG_6746IMG_6749IMG_6757IMG_6765uprava farieb

Print Friendly

Tagged , , , ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *