Varíme Paleo

Jednoducho pečený bôčik

 

vhodné pre: všetky formy palea
potenciálne problematické potraviny: –

image004

Od tohoto receptu neočakávajte výnimočné, prekvapivé chute. Ide skôr o klasickú verziu, ktorá sa výborne dopĺňa s kyslými uhorkami, horčicou či nakladanou zeleninou. Podstatou je najmä dokonale upečené, mäkučké, šťavnaté mäso, ktoré veľmi dobre chutí aj za studena.

Čo potrebujeme (4 porcie):

1 kg bôčika vcelku, s kožou
soľ
1 polievková lyžica rasce
1 polievková lyžica fenyklových semiačok, pokojne nahraďte rascou
5 ks celého čierneho korenia
soľ
3 polievkové lyžice olivového oleja

Príprava:

Rúru vyhrejeme na maximálne možnú teplotu (250 st. Celzia)

Mäso umyjeme, osušíme a kožu narežeme.

Koreniny rozdrvíme v hmoždiari alebo v mixéri pomocou sekáčika.

Z každej strany mäso výdatne posolíme a vmasírujeme dôkladne drvenú zmes korenia.

Votrieme olivový olej a mäso uložíme do pekáča.

Vložíme do rúry a pečieme 15 minút (pekáč je v strede rúry), kým nám koža nezačne hnednúť a nezačnú sa tvoriť pľuzgieriky. Vtedy znížime teplotu na 170 st. Celzia a pečieme ďalších 1,5 hodiny.

Na konci opäť zvýšime teplotu, na 220 st. Celzia a zapečieme do chrumkava cca 15 minút. Záverečné zapekanie ale zbytočne nepredlžujeme, aby kôrka nebola príliš tvrdá.

Podávame s kvasenou zeleninou, cviklou, horčicou alebo kečupom. Výborne chutí aj s dusenou červenou kapustou.

IMG_0972IMG_1002

Print Friendly

Tagged

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *