Varíme Paleo

Jarný šalát s reďkovkou, jarnou cibuľkou, zelerom a gorgonzolou

 

IMG_5560Tento šalát je vitamínová bomba. Chuť zeleru a cibule zjemňuje kyslá smotana s gorgonzolou. Šalát je lahodný sám o sebe ale veľmi dobre sa hodí aj k mäsitým jedlám. Určite ho oceníte aj ako osviežujúcu prílohu pri letných grilovačkách. 

 

 

Čo potrebujeme:

3 stonky stopkatého zeleru, nakrájané na veľmi tenučké plátky
1 zväzok červených reďkoviek
1 biela guľatá reďkovka
2 jarné cibuľky, nakrájané na kolieska
2 polievkové lyžice nesekanej petržlenovej vňate
50g gorgonzoly
125 ml kyslej smotany
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy + 2 čajové lyžičky dužiny s citrónu
1 čajová lyžička soli alebo podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie

 

 Príprava:

V mixéri vymiešame syr s kyslou smotanou a citrónovou šťavou, pridáme dužinu, soľ a čierne korenie.

V šalátovej miske zmiešame zeleninu, petržlenovú vňať, gorgonzolovú omáčku a opatrne premiešame. Ihneď podávame.IMG_5545IMG_5546IMG_5560

 

 

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *