Varíme Paleo

Harissa – pikantná papriková omáčka

 

IMG_5801Papriková omáčka, ktorú som začala veľmi intenzívne používať v mojej kuchyni. Pridávam ju do mletého mäsa, omáčok, dressingov…

 

 

 

Čo potrebujeme:

1 čajová lyžička celej rímskej rasce
1 čajová lyžička celého koriandru
½ čajovej lyžičky celej rasce
3 strúčiky cesnaku
2 červené jelapeno alebo iné dlhšie chilli papričky (ak preferujeme pikantnejšie,  pridajte papričku) – nakrájané
2 podlhovasté mäsité červené papriky (kápie) – orestované, zbavené šupky a zrniečok
olivový olej
1 čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky soli
1-2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandru

Príprava:

Na suchej panvici restujeme na miernom strednom plameni rímsku rascu, koriander a rascu, až kým necítite silne aromatickú vôňu (asi 1 minútu). Z korenín v mažiari alebo mixéri pripravíme prášok.

Zmes korenia zmiešame v mixéri s nastrúhaným cesnakom, paprikami a jednou lyžicou olivového oleja. Ak je zmes veľmi hustá, pridajte aj druhú lyžicu oleja. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Uchovávame  v chladničke. Nasekaný čerstvý koriander vmiešame až tesne pred použitím.IMG_5745IMG_5748IMG_5750IMG_5801

 

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *