Varíme Paleo

Baklažánová polievka po taliansky

 

77 baklazanova polievkaDostala som tip na baklažánovú polievku. A tak som ju hneď otestovala a zaradila medzi moje obľúbené polievky.


Čo potrebujeme:

2 veľké baklažány
4 polievkové lyžice olivového oleja
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku, podľa chuti
čerstvá bazalka
800 ml zeleninový, príp. hovädzí vývar
350 g šúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
strúhaný parmezán na prípadné ochutenie

Príprava:

Rúru vyhrejeme na 220 st. Celzia.

Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, potom ho ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky.

V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút.

Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti.

Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky.

IMG_9143IMG_9275IMG_9370IMG_9373IMG_9375IMG_9385Zdroj: http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-peceneho-baklazanu-s-parmezanom-/33602-recept.html

Print Friendly

Tagged ,

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *