Varíme Paleo

Apríl – quiche alebo slaný koláč

 

hlavičkaXIVDlhšie som rozmýšľala, akej téme sa venovať tento mesiac. Nakoniec som s nadšením prišla na niečo, čo by mohlo byť pre nadšencov paleo kuchyne veľmi zaujímavé. Niekoľko dní dozadu som totiž mala príležitosť ochutnať francúzsky slaný koláč zvaný quiche (kiš). A úplne som mu prepadla. Základ koláča tvorí cesto – krusta a vajíčkovo-smotanová zmes, ktorej ďalšie zloženie je variabilné. Súčasťou plnky je najčastejšie syr, cibuľa, špenát, šampiňóny, brokolica, slanina alebo mäso. Cieľom je nájsť najlepší recept na paleo quiche. Budeme testovať rôzne plnky, cestá, ale otestujeme aj quiche bez cesta. Okrem klasických variánt budeme aj experimentovať a na konci mesiaca prinesieme report spolu s receptmi, ktoré opäť  potešia vaše chuťové poháriky.

Print Friendly

Tagged

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *